*~* Evelina / Ivelajn *~*

2013-09-21
09:35:23

Malta

Nu har det gått ett tag sen den lilla Maltaresan. Vardagen rullar på igen så tänkte jag skulle drömma mig bort lite genom att visa bilder från vår resa.

Jag och Jon åkte tåg och buss till flygplatsen där de andra i resesällskapet slöt upp. Flygresan ner gick bra och vi möttes av ett varmt och fuktigt väder.

På väg till flygplatsen

Det blir lite tryckförändringar när man landar...

Foajén på hotellet, här var det alltid svalt, nästan kallt.. De hade en stor och häftig ljuskrona som mötte oss. Vi fick lite glass när vi checkade in vilket var trevligt!

Mitt och Jons rum, det luktade konstigt annars bra.

På kvällen gick vi en promenad för att hitta något att äta, var en härlig kväll!

En restaurang vid stranden blev det. Den fick inte högsta betyg men var helt ok. Utsikten var ju perfekt med havet :)


Frukosten var jättebra! Fanns massor att välja bland och de hade även en kille som gjorde pannkakor, våfflor och munkar så det alltid fanns färskt, mums!

Under vår första dag så gick Jon och jag för att utforska lite tillsammans med Jessica och Erik. Vi skiljdes dock åt ganska snart då de skulle gå på jakt efter en handväska och börs. Vi promenerade runt udden som Sliema låg på. Till sist kom vi tillbaka till hotellet, bytte om till badkläder och gick ner till havet.


Ungefär så här ser det ut på gatorna i Sliema, små balkonger på smala hus.


Vi hittade ett ställe där man kunde låna solstolar. Stranden bestod av klippor så var skönt med annat att ligga på. Vi tog oss ett dopp och det var riktigt varmt i vattnet! Väldigt salt också.

På kvällen gick vi ner till gatan med restauranger och butiker för att hitta lite mat att äta. Det var väldigt gott och lyckat :)

Dagen efter var mammas födelsedag. Då åkte vi en guidad busstur runt på en del av ön. Vi gjorde två stopp på vägen, det var en "hop on hop off" buss.

Off we go!

Rösten i lurarna fanns på svenska vilket var bra men det var lite fel på synkroniseringen så vi fattade inte riktigt vad hon pratade om...

De har mycket fort och befästningar mm i Sliema och Valetta.

Det är ju inte speciellt grönt på ön...

Vi hoppade av bussen och gick och tittade på några utgrävningar där man hittat några slags tempel som var sjukt gamla!
Sen åkte vi vidare med bussen. Denna gång stämde rösten med omgivningen bättre vilket var positivt.

Det fanns massa båtar till Jons glädje :)


Stopp nummer två blev i en liten fiskeby där de har marknad som vi blivit rekommenderade. Jag blev inte så imponerad av marknaden men var fina fiskebåtar! Vi letade reda på lite lunch i skuggan, var en väldigt varm dag!

Det blev varma baguetter som serverades med sallad och chips... Det var sjukt mycket flugor som irriterade så vi åt upp fort. Saken blev inte bättre av att en kille vid bordet bredvid satt och spelade "pangpang" spel på en surfplatta på högsta volym. En aningen stressande!

Vi gick för att hoppa på nästa buss och det gjorde tydligen alla andra också. Det var sjukt mycket folk som skulle med så uppstod viss irritation när alla försökte trycka sig på samtidigt..! Jon fick sitta på golvet framför mig.

Vi kom till Blue grotto ( har jag för mig det hette) som hade fantastisk utsikt! Vi insåg att det var ju hit vi skulle åkt direkt. Men nu njöt vi bara av utsikten från bussen istället.


Tillslut fick Jon plats han med.

Väl hemma gick vi för att ta oss ett dopp i havet innan kvällens födelsedagsmiddag.

Strandhäng

Surf Side hette stället vi hängde på.

Det blev middag högst upp på hotellet där de hade en asiatisk restaurang. Maten var jättebra! Eftersom det var någon slags högtid så sköt de fyrverkerier i bakgrunden, passande nog :)

Dagen efter åkte jag och Jon en liten båttur i hamnarna. Nu kunde vi se städerna från annat håll.

Oljerigg på reparationSen blev det ju så klart lite bad igen!
Håret blir snyggt lockigt av saltvatten och fukt :)


Det var flera små bassänger i klipporna. Vi badade aldrig där eftersom det samlades smuts men man kunde kolla på fiskarna som i ett akvarium :)

Hotellet hade en pool på taket, den var kallare än havet så blev inte så mycket bad där..

Det var vacker utsikt!

Detta var sista kvällen för mig och Jon. Vi gick alla till en maltesisk restaurang med lokal mat.

Den var mysig och maten fick högsta betyg. Dock satt jag och Jon framför fläkten så det blåste varannan sekund ungefär.

Nu är vi på väg hem till Sverige. Vi flög först till Bryssel och sedan vidare till Köpenhamn. Där tog vi tåget till Malmö och möttes av en ordentlig regnskur. 

Vi hittade som tur var en buss som vi kunde åka med en bit. "Välkommen hem till Sverige" tycktes vädret säga...

Hotellrummet var fint och vi var lite hungriga. Ingen av oss kände för att gå ut i regnet till McDonalds så Jon köpte hotellets sista macka, klockan var ju mitt i natten..
Här skulle vi sova gott!

Namnam

Efter en frukost så gick vi ut på stan för lite shopping. Vi hittade inte det vi sökte så blev mycket promenerande för ingenting. Jon köpte ett par jeans tillslut och jag en stickad tröja.
På väg till tåget som ska ta oss hem till Varberg!

Vi hade en bra resa som så klart gick väldigt fort. Men vi hann ändå med en del under tiden vi var iväg!

Tack mamma för att vi fick följa med!