*~* Evelina / Ivelajn *~*

2015-08-27
21:14:06

Det händer grejer på tomten

Ja minsann, det har gått några månader och över sommaren har det hänt grejer på tomten!
 
Det har alltså vuxit sjukt mycket, en mindre skog har tagit form där vi ska ha vårt hus...
 
Jon syns knappt...
 
Men så kom Sven-Erik med en fantastisk maskin och vipps så såg man hur stor tomten trots allt är! :)
 
Vi grejade lite efter att han varit där då det var lite staket kvar runt några gamla grönsaksland som skulle tas ner. Även några mindre träd fick sig en omgång med sågen. Sen så frisserade vi träden i allén nertill.
 
Man blir trött av att greja i värmen i solen så Jons föräldrar fick komma förbi med lite fika :)
 
 
Någon dag senare, eller om det var dagen efter, tog ner vi ännu fler träd. I väntan på Jons pappa med motorsåg tog Jon ner några med handsågen... Han var lite otålig att komma igång.
 
Starx efter så kom Sven-Erik och körde av ett lager med jord så det var lättare att markera var huset ska stå och höjden på plattan. Stadsbyggnadskontoret kom ut med sina coola grejer och mätte in alltihop.
 
Två stor högar med jord har han skalat av. Även grus har körts ut för att de ska komma in med lastbilar av olika slag.
 
Det händer nästan något varje dag de här veckorna som har varit nu i augusti. Nu så har det påbörjats med att anlägga avlopp och det är ännu mer grus som ligger där huset ska vara. Sedan så har vi varit på möte med el-firman för att prata eluttag, lamputtag, knappar, smarta system mm. Inväntar pris på det kalaset innan vi tar ställning till hur det blir. Men troligen blir det lite "smarta-knappar" i huset.
 
Framför oss har vi nu närmst att börja titta på kakel, vi ska även träffa vvs-firman. De börjar även snart med att mura upp (eller vad det kallas) för att gjuta plattan. Men först ska väl alla rör dras in så det ligger på rätt plats, vi vll ju helst ha avlopp och vatten på de platser som det är tänkt :)
 
Är väldigt kul att bygget är igång nu, ser fram emot att se vårt hus växa fram!