*~* Evelina / Ivelajn *~*

2016-08-28
21:28:52

Trädgård

När vi kom hem från jobbet i onsdags så stod en grävmaskin på tomten så då förstod vi att det äntligen var dags att få fixat trädgården :)

Grävning pågår torsdag morgon. Känns väldigt skönt att äntligen få det gjort!

Ett lager jord vid vindskyddet har tillkommit och den stora jordhögen vid infarten är borta. Nu ser man huset genom allén bättre när man kör in.

Baksidan är inte längre grön... Men nu är det en mer naturlig sluttning mot häcken samt vid allén. När det grova var fixat kunde vi kratta ut kanterna så det blev så bra och naturligt om möjligt.
Vi ska köpa kantsten att lägga mellan jord och grus (som vi kommer fylla på med längre fram).

Vi fick även hjälp med att gräva ut lite där det ska gjutas till carportens sockel. Flishögen flyttades också vilket hade tagit oss väldigt lång tid, så det slipper vi nu.

Igår så krattade vi kanter mm. hela eftermiddagen för att få ett så bra resultat som möjligt. Inte så lätt när det är mycket sten i jorden... Idag har vi varit hos Jons syster och hämtat lite växter. De ska dränera huset så då måste de ändå bort. Passar ju perfekt! Dock så har ju vi inga rabatter att sätta växterna i så vi fick tänka till vad som fungerar ändå. Blev lite olika slags blommor som kommer upp en del på framsidan där vi ska så ängsfrön. Det blir högt gräs och blommor där så fungerar inte med vad som helst.

Vid vindskyddet börjar det bli mysigt. Lite ormbunke, några buskar och lite grönt vid stenen. Vi la även ut sten till en eldstad :D

Det är väldigt skönt att trädgården är på gång, nu vill vi bara att gräset ska växa till sig lite så det hinner sätta sig innan höst och vinter. Vi ska fixa odlingslotter/ramar att sätta bärbuskarna i samt någon mindre till odling för nästa säsong. Sen så blir det nog inte så mycket mer trädgårdsfix detta år.

Ha det fint!