*~* Evelina / Ivelajn *~*

2016-12-29
23:15:00

En carport/förråd/verkstad växer fram

Hej!
Här kommer en uppdatering, senaste var ju i mitten av oktober så två månader sedan! Det har hänt en del med huset (carport/förråd) och magen som var med i senaste inlägget är ett minne blott 😜

Jon och hans pappa har grejat en hel del. Det har gjutits sockel och murats stödmur. Jag har inte varit behjälplig alls, men var ju höggravid så hade en bra ursäkt :) 

Vi beställde ett lass med makadam som skulle spridas ut runt muren. Men vi var förståndiga att inse att det hade tagit en evighet att flytta för hand så vi tog hjälp. Gick superfort och smidigt!


Efter detta blev det dags att fixa med plattan till själva förrådet/verkstaden. Jon beställde hem kantelement och armering som han la ut så rakt det bara gick.

Det blev riktigt bra!


Själva gjutningen av plattan beställde vi av en murerifirma, samma som gjöt plattan till huset. De kom förbi några dagar före jul för att fixa detta.

Så nu har vi en platta där. Jon håller nu på att rita upp väggarna som vi sedan beställer från hans jobb. För då kommer de färdiga att bara montera ihop. Det sparar tid och jobb för oss vilket är skönt! Ska bli kul att få upp carport/förrådet nästa år, börjar närma sig en lite mer färdig uppfart då.