*~* Evelina / Ivelajn *~*

2016-05-31
18:25:51

En och en halv månad i huset

Det har redan gått en och en halv månad sen vi flyttade till huset! Här har det varit tomt och tyst men vi har både grejat i huset och hittat på annat :) 

Entrén (eller vindfånget som vi kallar det) har fått garderobsinredning. Blev toppenbra! Även skjutdörrar och lister har kommit på plats efter bilden togs.

Vi köpte gardiner till vår garderob i sovrummet men för att inte hällorna skulle synas så mycket så sydde jag lite på dem så de blev kortare. Vill ni se slutresultatet med tofsar på plats får ni titta förbi!

Något av det bästa med att bo i hus är att man kan gå ut och njuta av det härliga vädret när det kommer. Lite glass i vårsolen i vindskyddet är inte fel.

Jon järnvitriol-behandlade vindskyddet och nu har det en häftigt grå nyans! 

Efter några veckor såg det ut så här.

Vår provisoriska trapp har fått lite mer växter. Men hade inte krukor så det räckte så de står fortfarande i plastkrukorna. Vi har fått ett plommonträd som vi inte vet riktigt var vi ska sätta. Ett problem är att vi inte har haft "mark-gubben" på plats för att fixa klart jorden i trädgården. Innan det är gjort så blir det svårt att plantera trädet. Hoppas det inte tar skada av att stå ovan mark så länge..

Nu när det blivit finare väder så har vi påbörjat arbetet med att måla fasaden och bygga altan. 

Går sakta framåt.

Altanen blir stor, 4x10meter :)

Lördag 18 juni ska vi ha lite inflyttningskalas/fest så då ska altanen vara klar och lilla sovrummet ska vara halvklart så det går att ha gäster där. Altanen känns lugnt men sovrummet är knappt påbörjat... Men det är ju inte så stort så borde gå undan när vi väl sätter igång!

Ha det fint!