*~* Evelina / Ivelajn *~*

2011-07-30
14:21:04

Uppdatering från fältet

Hello!

Kommer från matsalen där jag och Ellinor åt lite lunch. Idag var det panerad fisk med mos och kall sås. Helt ok. Speciellt med tanke på hur många mål mat de serverar varje dag! Vi är fler tusen IST (funktionärer) här som äter tre gånger varje dag i de stora tälten till matsalar. Läste i lägertidningen att varje morgon så serverar de 1,3 kubikmeter gröt! Det är mycket gröt det...

Idag börjar jag klockan fem så har mycket ledigt. På förmiddagen gick vi på Austrian Sense Cinema (eller nått sånt). Det var väldigt spännande och kul! Det var som en liten biosalong för 16pers i ett mörkt tält. Samtidigt som vi tittade på filmen, som bestod av olika filmsnuttar, jobbade några killar för glatta livet med att göra upplevelsen total. Sitsarna var på en plattform som stod på fjädrar. Så de hoppade och skakade på den så vi guppade imkring. Ibland så sprejade de vatten eller körde med fläktar, beroende på vad som hände på filmen. Mycket kul och lite svårt att beskriva så här i text..

Aja, jag har det grymt!

Ha det nice :D
2011-07-29
09:17:08

Inlägg från ett regnigt fält

Nu är det redan fredag. Dagarna går fort men än är det mer än en vecka kvar. Lägret började med mycket köande och väntande men härligt väder! Jag är nu placerad i hantverkstältet och det är skoj! Man träffar mycket folk från hela världen hela tiden vilket är kul. Engelskan börjar flyta på ganska bra.

Igår hade vi första dagen med deltagare men det var inte så många som hittade in. Jag tog tag i saken och bjöd in de som passerade: "You're very welcome in to the tent. We're doing some handcrafts in there".

Det var invigning på kvällen vilket var trevligt. Som tur var så var det uppehåll då så passade perfekt! Jag invigde min nya gula svenska kontingentsjacka, den var helt ok.

Idag kommer Jon och hans föräldrar ner en sväng. Men jag vet inte om Liza är medveten om det, tydligen svarar hon inte i telefonen. Eftersom lägret är stort så ses man inte så ofta även om vi bor i tälten brevid varandra :P

Om du inte har något för dig rekommenderar jag ett besök.

See you!

2011-07-24
20:56:15

I'm going to the World Scout Jamboree tomorrow!

Har packat det mesta och inhandlat diverse förnödenheter. Imorgon går bussen vid 9-tiden och sedan är jag bortrest i två veckor. Ska bli väldigt kul och spännande att åka på en världsscoutjamboree. Visserligen är den i Sverige men blir nog mycket internationellt ändå. Det kommer ju ca.38'000 personer från ca. 150 olika länder.

Nu håller jag tummarna för att det regniga vädret är över och att vi får varma temperaturer.
Kameran åker med så det kommer med säkerhet upp bilder här senare.

Vi hörs och syns!

, ,