*~* Evelina / Ivelajn *~*

2015-01-24
23:16:18

Bankbesök och offert

I torsdags var vi på besök hos SEB för att se vad de var för bank och höra lite kring att ha bolån hos dem. Var en väldigt trevlig bankman vi träffade och fick bra information om det mesta. Positivt! Någon av er läsare som har erfarenhet av SEB? Berätta gärna :)

I fredags kom offerten på huset som vi ska gå igenom på tisdag. Det blev dyrt som vi befarade men innan vi haft mötet om den med Varbergshus så tänker jag inte gå in mer på det. Vi har någon form av budget på max 4,2milj eftersom vi annars kan få svårt att få lån pga vår totala månadsinkomst (*hint hint*chefen, dags för löneförhandling?;-) ). Vi får se var det slutar helt enkelt och jag hoppas att vi inte behöver tumma allt för mycket på det vi vill ha. Vad är då poängen med att bygga eget nytt hus...

Ej vårt hus på bilden..

Jag känner mig fortfarande positiv och vi har en intressant vecka framför oss. Förutom möte om offerten så blir det möte med mäklaren om lägenheten!
2015-01-14
21:18:53

Första mötet

I fredags hade vi första mötet med Varbergshus som ska bygga på tomten som vi bokat. Vi gick igenom hela huset så de har underlag för att ta fram en offert på vad det kommer att kosta. Vi håller tummarna att det faller inom ramen för vår budget. Återstår att se... Vi fick även lite mer information om hur det hela fungerar, tidsplan och så. Från och med att vi skriver kontrakt på huset så tar det ca. ett år innan man får tillträde när de gör nyckelfädigt hus. Men vi ska inte ha nyckelfärdigt så går kanske lite fortare i sådana fall hoppas jag!
 
Här ser ni vår planskiss som vi utgick ifrån på mötet. Det kommer säkerligen bli lite justeringar men i det stora hela är det så här vi tänkt oss det. Två sovrum på bottenplan tillsammans med kök, vardagsrum (öppet till andraplan), toa och tvättstuga/groventré. Även i hallen ska det vara öppet till andraplan. Vi ska ha en farstu/vindfång på norrsidan av huset som agerar entré där alla ytterkläder hängs upp.
 
2015-01-04
15:57:01

Vintersol

Idag tittade solen fram så vi passade på att gå ut på en liten promenad. Mitt nya objektiv (Canon 55-250mm) som jag knappt använt sedan jag fick det i födelsedagspresent fick också följa med. Blev några foton i solen.
 
- Nybyggt energisnålt hus på Göingegården, vi ska gå och kolla på det när de har öppen visning om två veckor, kommer bli kul.
- Jon i solen.
- Du som saknar din blåa herrcykel, den finns i vid ån. Det kan vara änderna som snott den, men vad vet jag...
 
- Jon med hästhage i bakgrunden.
- Ett försök till att fota en blåmes, men den var lite långt bort och var dålig på att titta in i kameran.
- Pyntat.
- Grusväg+allé+sol = Vackert
- +Jon = tjusigt värre
- Det finns lite färger ute trots årstiden. Jag fastnade även på kort.
 
- Jon tycker det är kallt i vinden.
 
Nu hoppas jag på många fina soliga vinterdagar. Det får gärna komma lite minusgrader, bara några minus och sedan lite snö på det!