*~* Evelina / Ivelajn *~*

2015-10-28
20:47:00

Tak, fönster och lite vindskivor

Nu ska ni få se på grejer! För nu är det faktiskt ett hus på tomten! Vi insåg idag att vi nog kan sluta säga "Ska vi svänga förbi tomten?" eftersom det nu mera faktiskt står ett hus där. I fortsättningen får det bli "ska vi svänga förbi huset?" :D
 
Snickarna har jobbat på så nu är huset tätt, inget skelett längre. Förra veckan så var jag aldrig ute för att titta till det, hann inte med det. Men Jon var där vid två tillfällen för att grundmåla brädorna som skulle sättas upp som vindskivor. De levereras obehandlade nämligen så vi fick möjlighet att måla dem innan de skulle upp på plats.
 
Eftersom huset ska bli helrött (allt trä) så kunde vi lika gärna grunda med lite röd färg på vindskivorna. Kommer se lustigt ut sedan när panelen kommer på plats. Den är nämligen grundmålad vit så då kommer vi ha ett vitt hus med röda vindskivor tills allt är målat :P
 
Titta så fint! Alla pannor på plats.
 
Andra sidan av huset där ser ni längst till vänster altandörr ut från vardagsrum/kök. Sedan är det köksfönster som hamnar mellan diskho och spishäll. Efter det har vi ytterligare en altandörr, denna är ut från badrummet. Sist ser ni fönstret som är i tvättstugan.
 
De har börjat sätta dit fönstren på huset, ser verkligen toppen ut!
 
Takfönstren är på plats och ger härligt ljusinsläpp.
 
Det där med att ta bild på oss själva och huset samtidigt är inte så lätt...
 
Jon ger tummen upp för hur långt bygget har gått hittills :)
 
Vi tycker det känns jättebra med bygget och ser fram emot att få flytta in till våren!
 
2015-10-16
18:27:49

Ett hus tar form

Som utlovat i förra inlägget så har det verkligen hänt grejer sedan sist! Det har hänt så pass mycket på denna lilla tiden att jag inte har hunnit blogga om det. Men nu kommer i alla fall en massa bilder!
 
Stomresning av huset påbörjat, ett skelett är på plats och vi kan börja se hur det kommer bli.
 
Här står jag i vårt framtida sovrum och fotar mot vardagsrummet. Men inte så många väggar på plats så kan vara svårt att föreställa sig.
 
Hög blir väggen i vardagsrummet då vi inte ska ha någon övervåning ovanför den.
 
Någon dag senare har de börjat sätta på gips på huset så nu ser man inte rätt igenom på samma sätt.
 
Man får bättre känsla för rummen nu, jag står även här i vårt sovrum och fotar.
 
En tvättstuga och groventré tar form.
 
Längs med denna vägg blir köket. Ni ser var avloppet till diskhon kommer upp och slangarna till vattnet. Man ser även var köksfönstret hamnar, det blir mittemellan diskho och spishäll.
 
Jag tog hjälp av Fanny och åkte ut till tomten för att så fröerna som jag beställt. Nu är det bara att invänta våren ;)
 
Nu händer det grejer fort! Takstolarna är på plats och vi känner på rymden i hall och vardagsrum.
 
Köket igen.
 
Entré och fönster till sovrummen på bottenplan.
 
Här fotar jag mot sovrummen och längs ner i hörnet är tvättstuga/groventré. Där alla rör kommer upp blir det ett litet "teknikrum" som man kommer in i från tvättstugan. I detta teknikrum ska golvvärme, värmepanna, ventilation, el mm vara samlade.
 
Coolt!
 
Fönsterblecken, snygga :)
 
I förrgår när vi var ute och besökte snickarna så hade de hunnit lägga råspont och takpapp på halva huset, de jobbar på fort trots att de bara är två.
 
Nu har de börjat få upp skelettet till den sista kortsidan. Om ni tittar noga så ser ni var våra två smala och höga fönster hamnar uppe i gaveln, så häftigt kommer det bli med solen som lyser in där på eftermiddagen!
 
 
Hejdå huset för den här gången!
 
2015-10-06
18:58:18

Plantera lite

I söndags var vi ute på tomten och kollade hur det såg ut. Vi tog även med oss blomlökar som jag fick i födelsedagspresent och några extra som vi köpte in samtidgt som vi införskaffade oss en kratta.
 
Vi krattade hela infiltrationsbädden och satte lökarna på sidan av bädden. Ska bli spännande att se om de kommer upp till våren!
 
Jon spanar in plattan som nu är gjuten.
 
Vi känner oss nöjda och peppade inför veckan då de ska börja bygga på höjden (bygga stomme!).
 
Stor är plattan minsann!
 
Ska försöka hinna åka ut till tomten i veckan för att så dessa frön på infiltrationsbädden. Beställde från ett företag som sysslar med att ta fram ängsfrön av olika sorter. Vår plan är att ha en äng på och kring infiltrationsbädden. Kan bli supermysigt och lagom lättskött när den tagit sig om något år :)
 
Nästa gång det blir inlägg så har det hänt saker må jag lova!