*~* Evelina / Ivelajn *~*

2016-08-28
21:28:52

Trädgård

När vi kom hem från jobbet i onsdags så stod en grävmaskin på tomten så då förstod vi att det äntligen var dags att få fixat trädgården :)

Grävning pågår torsdag morgon. Känns väldigt skönt att äntligen få det gjort!

Ett lager jord vid vindskyddet har tillkommit och den stora jordhögen vid infarten är borta. Nu ser man huset genom allén bättre när man kör in.

Baksidan är inte längre grön... Men nu är det en mer naturlig sluttning mot häcken samt vid allén. När det grova var fixat kunde vi kratta ut kanterna så det blev så bra och naturligt om möjligt.
Vi ska köpa kantsten att lägga mellan jord och grus (som vi kommer fylla på med längre fram).

Vi fick även hjälp med att gräva ut lite där det ska gjutas till carportens sockel. Flishögen flyttades också vilket hade tagit oss väldigt lång tid, så det slipper vi nu.

Igår så krattade vi kanter mm. hela eftermiddagen för att få ett så bra resultat som möjligt. Inte så lätt när det är mycket sten i jorden... Idag har vi varit hos Jons syster och hämtat lite växter. De ska dränera huset så då måste de ändå bort. Passar ju perfekt! Dock så har ju vi inga rabatter att sätta växterna i så vi fick tänka till vad som fungerar ändå. Blev lite olika slags blommor som kommer upp en del på framsidan där vi ska så ängsfrön. Det blir högt gräs och blommor där så fungerar inte med vad som helst.

Vid vindskyddet börjar det bli mysigt. Lite ormbunke, några buskar och lite grönt vid stenen. Vi la även ut sten till en eldstad :D

Det är väldigt skönt att trädgården är på gång, nu vill vi bara att gräset ska växa till sig lite så det hinner sätta sig innan höst och vinter. Vi ska fixa odlingslotter/ramar att sätta bärbuskarna i samt någon mindre till odling för nästa säsong. Sen så blir det nog inte så mycket mer trädgårdsfix detta år.

Ha det fint!

2016-08-05
22:55:06

Utomhusjobb

Vi är inne på sista semesterveckan och tillika den andra gemensamma. I år blev det en vecka ihop i början och en i slutet. Jon var iväg på seglingstävling i Danmark och jag var sedan iväg på scoutläger på Gotland. Så vi har gått om varandra i två veckor, lite dumt men så det blir ibland.
I brist på bra seglingsväder så har vi denna vecka fått gjort en del utomhus på hus och i trädgård.

Huset börjar anta sin rätta röda färg nu. Känns bra och vi är riktigt nöjda! Det ska målas två gånger med röd färg så vi är inte ens halvvägs än men man börjar ana slutet i varje fall.

Solcellerna har börjat komma på plats. Vi fick hjälp med att lyfta upp dem och montera. Jag klättrar inte på taket så var bra med lite andra extrahänder. Tanken var att alla 20 skulle komma på plats men det visade sig att vi saknade hälften av fästena så blev bara 10 som kom på plats. Men Jon är väldigt nöjd ändå, äntligen kommer de upp på taket! Smälter in snyggt med :)

Vi ska ha hit "markgubben" inom kort för att fixa lite i trädgården. Vi har två stora jordhögar som ska spridas ut lite varstans. Så för att se hur marken är har vi kört med trimmer och gräsklippare. Mycket gräs är det kan man säga! På den övre bilden ser ni till vänster hur mycket gräs (och annat) som växte på sina ställen. Och sedan slutresultatet till höger och nedre bilden. Det börjar anta en trädgård ute nu :)

Avslutningsvis kommer några bilder på Skota som bott hos oss i snart fyra veckor. Hon växer som in i bänken och är livfull som kattungar ska vara!