*~* Evelina / Ivelajn *~*

2015-02-21
15:40:20

Häftiga händelser

Under veckan som gått har vi sett vår lägenhet komma ut på Hemnet och i tidningen. Det är även folk som har bokat in sig på visningen som är imorgon söndag. Spännande!
 
 
 
 
Vi har varit hos vår bank för att prata lån mm inför husbygget och de är med på noterna så det är ju bra! Det känns riktigt bra att kunna säga till banken att vi har pengarna vi behöver till insats, pantbrev och lagfart! Wieho!
 
 
Igår åkte jag bussen ut till Derome och det är vitt, vad hände? Visserligen är det februari men plusgrader sedan flera veckor tillbaka...
 
Snö i ansiktet...
 
Väl där så gick vi för att träffa Varbergshus och gå igenom kontrakt och titta lite på ritningarna. Det såg ju finemang ut och med bankens godkännande i ryggen så skrev vi på kontrakten. Många "kråkor" blev det i papprena eftersom alla sidor ska signeras!
 
Med hem fick vi vår del av kontrakten och en flaska bubbel! (Alkoholfritt dessutom!) Nu är det på riktigt! Om några månader så börjar bygget, när bygglovet har gått igenom. Häftigt värre!
 
Trevlig helg och håll tummarna för att visningen går bra :)
2015-02-15
11:56:39

Fotografering inför försäljning

 
Nu har vi haft fotografering av lägenheten och annons har kommit ut på mäklarens hemsida samt Blocket. Kommer upp på hemmet snart med. Det var intressant att få lägenheten fotograferad och var spänt att få vänta och se bilderna han tog. Jag kom hem strax innan fotografen och mäklaren dök upp och hade precis hunnit tända alla lampor och fixa det sista (sätta liljorna i vasen och piffa till de nyköpta prydnadskuddarna). Så nu ska vi försöka hålla lägenheten fin under veckan inför visning om en vecka...
 
Liljor i cylindervas i entrén ska ge ett trevligt välkomnande.
 
Så här snyggt bäddad har aldrig vår säng varit tidigare... Mycket nöjd!
 
Det blev en hel del piff i köket men gjorde sig bra på bild.
 
Arbetsrummet har vi lagt ner mest tid på. Efter att inredningskonsulten varit här så tömde jag bokhyllan och dvd-hyllan på hennes rekommendation. Blev mycket luftigare och trevligare måste jag säga :) Flera flyttlådor med saker från detta rum har fått åka hem till Jons föräldrar...
 
Nu blir det en spännande vecka för att se om det kommer in några anmälda till visningen på söndag. Det hoppas vi på! 
 
Nästa vecka blir det möte med banken och träff med Varbergshus för att skriva på papper(!)
Ha en trevlig vecka!
 
2015-02-06
18:24:44

Två-veckors uppdatering

Det har redan gått två veckor sedan det förra inlägget så är ju dags för ett nytt tycker jag!
 
Har hunnit med en hel del förutom att jobba sen sist. Både hus-relaterat och andra aktiviteter...
 
Jag har åkt upp till Stockholm och möttes av ett vintervackert landskap! Mysigt :)
 
Det var jag och Jack som åkte. Jag på ordförandesamling för NSF och Jack på kårkommunikatörsträff. Väldigt trevlig helg hade vi i huvudstaden.
 
 
Sen blev det vardag och vi åkte till Varbergshus för att gå igenom offerten. Vi börjar veta var det landar nu och har fått lite priser på olika tillval. Är ju bra att veta vad de kostar så vi kan bestämma om det är väl investerade pengar, gäller ju att lägga dem på rätt saker! En del saker vi har funderat på är uppvärmning, vad för slags vi ska ha och vad som är mest lönsamt mm. Då har vi haft bra input från en kille som jobbar på Nibe, så nu vet vi vad vi kommer köra på (högst troligen i alla fall). En frånluftsvärmepump med tilluftsmodul, braskamin och solceller. Återstår att se om vi köper solcellerna dirket eller om vi avvaktar med dem, samma sak med braskaminen. Vi har även bokat in ett möte med en man som nog ska schakta tomten och ge oss en offert på det.
 
Vi har haft ett möte med en mäklare från Länsförsäkringar fastighetsförmedling om värdering och försäljning av lägenheten. Så den bollen är i rullning, känns både spännande och tråkigt att sälja lägenheten. Men det är det bästa vi kan göra just nu!
 
Sedan blev det helg och jag for till Laholm för att vara med på avtackning av en kollega som gick i pension vid årsskiftet. Trevlig kväll med massa god mat blev det!
 
Under lördagen så åkte jag till längdspåren i Åkulla med scouterna, var inte jättebra snö men blev lyckat ändå!
 
Vi fick ett ryck efter att vi bestämt att lägenheten snart ska ut till försäljning så började att plocka undan bland alla saker vi har framme. Gäller ju att få det representatabelt till fotograferingen (som är inbokad redan!).
 
Ännu mera scouting, nu ett hederligt veckomöte där vi gjorde braständare av tidningspapper doppat i smält stearin. Ska testa dem längre fram på terminen.
 
Nästa vecka väntas det ett litet möte med en inredningskonsult (?) inför fotograferingen och själva fotograferingen av lägenheten. Samt möte på tomten inför schaktning. Händer saker hela tiden minsann!
 
Ha en go helg :)