*~* Evelina / Ivelajn *~*

2014-05-21
21:46:52

Never ending story, ungefär...

Rubriken syftar på att vår scoutkår har försökt bli av med våra två scoutstugor inne i Varberg under 3,5års tid. Det är väldigt lång tid när man trott vid flertal tillfällen att vi varit nära till en lösning. Från att ha fått ett bud på 400'000kr från kommunen landar det i att vi helt enkelt överlåter dem "for free". 
Vi hade ett möte med kommunen idag och trots att det inte blir några pengar för dem så känns det skönt. Vi kommer spara en hel del per år när vi inte har kvar driften av husen. Det bästa är att vi slipper bekymra oss!

När allt är klappat och klart blir det fest, eller tårta eller något sådant! Ska bli så skönt!


Detta är stugorna som ligger mitt i Varberg i en park som snart inte är våra längre. Då kan vi fokusera endast på husen i Derome och vår verksamhet där, ska bli så skönt!


2014-05-15
07:18:42

Mer frukt vid frukost

Frukt, bär och grönsaker är ju väldigt nyttigt och hälsosam mat. Men det är ju inte så lätt att få i sig tillräckligt. Jag har börjat göra mig en bärkompott som jag har i filen på morgonen. Väldigt smidigt sätt att äta mer bär!


Blåbär och hallon som puttrar ihop. Det är mycket möjligt att en del av näringsämnena försvinner när man kokar, vad vet jag, men lite nyttigheter borde ju bli kvar :)  Med tanke på att vi har börjat få läskiga masksjukdomar i Sverige som smittar via bär så är det skönt att koka dem så eventuella smittorisker försvinner (de dör inte i frysen...).
Jag brukar ha i lite syltsocker för att det inte ska bli för rinnigt men det kan ju uteslutas om man vill undvika socker i frukosten.


I med bären i en burk och förvara i kylen. Jag tar en stor sked varje morgon. Blir väldigt gott och så fin färg på filen! Rekommenderas varmt!