*~* Evelina / Ivelajn *~*

2016-01-31
21:38:03

Februari och slutspurt

Imorgon är det 1 februari och vi går in på slutspurt med huset. Målet ligger 2 mars då det är slutbesiktning och vi får ta över det! Snacka om nedräkning! Vi räknar inte bara ner till när vi blir husägare utan även en sådan grej som att slippa tvätta i tvättstugan i källaren i huset bakom lägenheten... Gissa om vi ser fram emot det och diskmaskin! 

Här ser ni bild från vår blivande tvättstuga. Blir klinkers på golvet och vitmålade väggar. Blir toppen!

Badrummet påbörjat men inga plattor på plats än på denna bild. Vi har valt kvadratiska grå på golvet och samma färg på väggar fast rektangulära. Kommer bli snyggt!

Hittade lite spillbitar av kaklet utanför, här ser man bättre hur det ser ut.

All gips på plats i hallen. Även det tjusiga vitvaxade taket. Men trappan är inte levererad än.

Soligt ute ger härligt ljus inne.

Bild tagen någon vecka senare där kaminen nu är på plats. Ser fram emot att tända en brasa där på kvällen. Är stora fönster så man ser elden, mysigt!

Det blir en hel del att spackla och måla i detta rum... Vi satsar på att måla vitt, så får vi känna in rummet lite. Det kanske blir någon tapet längre fram om vi känner för det. Det blir tapet i vårt sovrum i alla fall :)

Köket börjar komma på plats, blir superbra. Har känt mig lite orolig att vi valde "fel" lucka men nu när det kommer på plats så känns det helt rätt :) 

I entrén har de lagt klinkers och satt upp vit panel på väggarna. Blir tjusigt :) 


Taget från ett annat fönster.


Det var de bilderna jag hade att visa denna gång :) Snart är vi inne i huset och kan ta bättre foton. Fönstren är ganska dammiga så blir svårare att fota genom dem nu än i början. Men det är ju inte långt kvar tills det blir bättring på det.

Veckorna vi har framför oss ska vi se till att få koll på det sista med avloppet så det är klart och godkänt när vi får huset. Sen så ska det beställas golv, duschväggar och badrumsskåp. Även en kyl och frys måste vi beställa. Det blir en sådan lite bredare där det är två dörrar upptill med kyl, samt lådor med frys nertill. 

Ha en fin vecka alla!
2016-01-18
22:39:22

6 veckor kvar!!

Nu närmar det sig datumet då vi får ta över huset, typ 6 veckor kvar bara! Känns häftigt, roligt, spännande och lite overkligt. Det har hänt en hel del sen senast uppdateringen här på bloggen. Så här kommer lite bilder.

Jon och Sofie kollar in sovrummet där det sitter gips och är förberett för el.

Tvättstuga/Groventré där vi kommer ha upphöjd tvättmaskin och torktumlare, därav de högt sittande uttagen till höger i bild.

Korridoren utanför tvättstugan. Första dörren till höger blir vårt sovrum, den andra blir ett mindre sovrum och mitt emot ett badrum. Man kommer in i köket (där alla gipsskivor ligger) i mitten av bilden. Sista öppningen på höger sida är till hallen.

Krävs en hög ställning för att snickarna ska kunna greja högst upp...

Här ser ni Jon och en snickare i köket.

Härligt ljusinsläpp från glasdörren!Ett litet tag efter vårt besök kom det snö och en ny fin ytterdörr på plats!


Mysigt!

Baksidan där vi ska ha solceller på taket.

Avslutar med en bild på vindskyddet som är så gott som klart. Bara pappen som behöver fixas i framkant när det blir varmt ute. Saknas ju även en eldstad framför också men det blir ett projekt längre fram.

I nästa inlägg kommer det bilder där man ser mer hur huset blir invändigt, för det tar sig vill jag lova :)
2016-01-02
20:56:26

En liten sammanfattning av huset 2015

Nu är det nytt år och jag gjorde bildkollage till Instagram på husbygget så måste ju lägga upp det här också.
2015 var året då vi har planerat, skrivit avtal, varit frustrerade, känt glädje och sett ett hus växa fram.
2016 blir ett år då vi kommer bli grymma på att spackla, slipa, måla och lägga golv. Men framför allt, blir ägare till ett mycket fint hus!
Alla vänner och familj är välkomna på besök!