*~* Evelina / Ivelajn *~*

2015-03-27
14:37:33

Från bostadsrätt till hyresrätt och sedan villa!

För dig som undrat, blev kontrakten med lägenhetsförsäljningen påskrivna? Har de varit på materialvalsmöte?
 
Jajamen!
 
Vi fick träffa köparna (eller köparen som det var även fast de är två som ska bo där), hon sa att när hon varit och tittat så kom hon hem till sin "gubbe" och sa: Jag har blivit kär! Så hon var rätt så nöjd vilket kändes bra!

Strax efter att vi skrivit på pappren så blev det dags för en garantiåtgärd som vi gått och väntat på i tre år ungefär... Få fixat väggarna i vardagsrummet. Det var väldigt slarvigt underarbete på flera ställen och nu äntligen så kom det en målare och fixade det hela. Han spackalde över skarvar, slipade och målade sedan väggarna vita. Blir ju nytt och fräscht till de som flyttar in efter oss!
 
 Det gick åt några meter plast att täcka in möblerna som stod kvar i rummet..
 
På materialvalsmötet så gick vi igenom specifikationen över det som stod i entreprenadkontraktet. Så vi hade redan valt en hel del eller visste vad vi ville ha. Vi fick med oss hem att fundera på färgsättning av plåtar och fönster och kolla vilka vitvaror vi vill ha mm.
 
Kökslucka och bänkskiva (här med rostfri-liknande list).
 
Vi har varit upptagna både med det ena och det andra så mars har sprungit förbi kan man säga! Men jag har äntligen tagit tag i den stora högen med papper som vi samlat på oss. Det är gamla husritningar, kalkyler, idéhus, info om värmeumpar, kataloger mm. Nu är det sorterat och en hel del gick till pappersåtervinningen!
En hög för var sak.
 
Vi har fått in priser på tillval som vi tittat på eller avdrag om det är ändringar som varit billigare. Men det är svårt att veta vad det hela landar på då vi inte ens har börjat prata med elektrikern eller tittat på klinkers/kakel. Just tillval på el kan bli rusikgt dyrt men man vill ju inte heller snåla när man bygger sitt eget hus!
 
Vad händer framöver då? Vi ska börja packa ner vårt bohag då vi har fått en hyreslägenhet från och med 1 maj. En etta på typ 41 kvm... utan balkong... Kommer sakna vår fina bostadsrätt minst sagt! Men vi jobbar ju med kontraster, från en fin bostadsrätt till en liten hyresrätt utan balkong, för att sedan byta till ett stort och fint hus! Det är ju bara tillfälligt med ettan så kommer fungera får vi tro! Det är skönt att vi kan flytta från bostadsrätten rätt in i hyresrätten. Det fanns stor risk att vi annars hade behövt mellanlanda hos Jons föräldrar i några veckor vilket så klart hade gått bra men blir ju väldigt mycket bärande av saker!
 
Nu tar jag helg, ska till Säffle för att umgås med vänner och nästa vecka är det tydligen påsk. Tiden rusar iväg!
Kram
 
2015-03-03
20:46:00

Första, andra och trejde... sålt till paret till höger!

Den vackra tulpanbuketten som var framme på visningen.
 
Nu har det hänt grejer sen senaste blogginlägget minsann. Vi hade visning och det kom 8 olika sällskap på den. Utav dem så var det en handfull som var intresserade även efteråt och vi fick dagen efter visningen in första budet på lägenheten. Kändes skönt att det var igång. Nu har det gått lite mer än en vecka och vi ska imorgon till mäklaren för att skriva på papper om försäljningen med köparna. Det var tre olika budgivare och den med högst bud kommer vi sälja till.
 
Många härliga kvällar väntar köparna på balkongen, kommer sakna den. Foto från förra veckan.
 
Vi ska nästa vecka på materialvalsmöte med Varbergshus, då ska vi gå igenom våra olika materialval till huset. Det blir kök, fasad mm. Ska bli intressant! Men då vi inte ska ha nyckelfärdigt så borde det gå någorlunda snabbt och vi vet typ vad vi vill ha.
 
Typ denna färgsättning har vi tänkt ha på huset. Röd fasad med grått tak. Men vi är inne på att ha mörkare grå på taket än huset ovan.
 
Eftersom vi har skrivit på papper för hus och tomt så var det igår dags att börja betala... Denna fina faktura betalade vi igår. Handepnning på tomten var det :)
 
Tur att visningen är över, för nu har blommorna gett upp....
 
Ha det fint!