*~* Evelina / Ivelajn *~*

2013-07-30
15:11:30

Time for Teatime

Har packat klart, nästa i alla fall, inför avresan imorgon med Teatime!
Vi åker en bussresa till England med mitt scoutdistrikt i 12dagar. Blir några besök på nöjesfält, lite natur och London. Kommer bli skojigt!

Nä nu blir det en liten tripp till båten för att hänga lite samt hämta min gasbrännare :)

2013-07-20
23:27:56

Mer Göteborg, mer segling och tomtsök

Man måste ju träffa lite vänner också på semestern. Åkte till Göteborg i tisdags och träffade Robin, Ida och Elisabeth. Vi gick på stan där jag köpte mig ett par nya sandaler. Blev lunch på ett ställe som vi brukade besöka när vi var i Gbg "förr i tiden". Åkte vidare hem till Elisabeth där jag blev kvar till sista tåget hem mot Varberg gick.
 
 
 
Onsdag och en lugn dag. Vi åkte ut och seglade med Liza och en kompis till henne. Vinden avtog rejält så det kändes mest som att vi gled omkring på vägen hem till hamnen. Men var en härlig eftermiddag och kväll. Blev även lite grillning hemma hos oss.
 
 
 
Torsdag spenderades till stora delar i bilen. Vi åkte på en tripp där vi tittade efter trevliga områden att bo på när vi ska bygga hus. Fanns en del trevligt. Det svåra är ju att få tag i en tomt eller bit mark just där.. Vi har lagt ut en annons på Blocket om att vi söker, varför inte liksom ;)
Kvart i fem på torsdagen kom jag på att vi visst skulle ha symöte kl.17... Annars hade det blivit en kvällspromenad. På mötet blev alla klara med sina kjolar tror jag, ska ta ett gruppfoto vid tillfälle.
 
 
 
 
 
På fredagen kom mamma och hennes nya kille förbi Varberg. Vi åt lite lunch och promenerade runt fästningen. På kvällen åkte vi ut till båten igen för att övernatta. Kvällen var superhärlig i hamnen och morgonen ännu bättre, var helt stilla!
 
 
 
Nu idag så har vi seglat ut till Kläppen och har haft en solig dag. Är bara vi som lagt till här vilket känns lyxigt. Ännu en vacker kväll! Väldigt häftigt när havet är så stilla, händer inte ofta...
 
 
 
 
Nu sitter vi i båten och ska nog kika på våran ritning över vårt framtida hus. Vi har ändrat och grejat för att få det från ett enormt hus till ett stort.. Man är ju ingen arkitekt liksom. Fast vi vill inte tumma på våra idéer allt för mycket.
 
Go kväll!
2013-07-16
23:44:00

Semestern so far

 
 
Semestern rullar på och andra veckan är redan påbörjad. Tiden går fortare när man är ledig..
Vi åkte ut med båten de första dagarna, var gött att bara slappa och läsa en bok. Däremot började det blåsa desto mer och från "fel" håll. Ligger man i naturhamn är man ganska beroende av bra vindar för att båten inte ska ligga på sten och så.
 
 
Vi seglade ut sent på måndagskvällen.
 
 
Jag läser deckare, det är sommar det!
 
Ligga och dra sig i sovsäcken är härligt, inga måsten :)
 
Efter vår lilla båttripp som tog oss hem i blåst och vågor hade vi en dag på stan. Åt frukost med Sofie och David, gick på stan, åkte till båtaffären där jag fyndade en Holebrooktröja (min tredje) och åt glass i hamnen medan vi tittade på båtar. På kvällen skulle jag på symöte och Jon följde med så han kunde sy färdigt sin ankarväska.
Blåsigt ja!
 
Jon blev färdig med sin väska och jag blev nästan klar med kjolen :)
 
Fyndade även supergoa och snygga handdukar på en utförsäljning. Matchar vårt badrum perfekt!
 
Fredag kom och vi åkte till båten för att ha en fixardag. Jag småpillade lite och Jon gjorde färdigt inredningen i förpiken. Vi åt lite lunch, jordgubbar och stekte hamburgare till middag, nice dag. Sedan sov vi över i båten, man sover väldigt bra där!
 
Glada miner 
 
 Lunchdags
 
Mums!
 
 
Det var Makrillfestivalen i Bua denna lördag. Jons föräldrar kom dit så vi umgicks stora delar av dagen. På kvällen blev det lite dans till liveband innan vi åkte hemåt och lämnade över båtnyckeln till dem. Ewy sa att hon sovit väldigt gott :)
 
 
 
Söndag och jag kommer inte ens ihåg vad vi gjorde mer än att vi hade symöte och min kjol blev klar!
Nöjd :)
 
Måndag åkte vi i varje fall till Frölunda för att hälsa på Jons bror. Det blev en sväng på köpcentrat som ligger där innan vi fikade i hans lägenhet.
Fin liten etta bodde han i.
 
Nybakat från bageriet där han jobbar :)
 
Gött att det är ett tag kvar på semestern så vi hinner hitta på mer och hänga i båten mer :)