*~* Evelina / Ivelajn *~*

2015-05-08
17:33:44

Gräva provgrop


En sån här maskin skulle man haft! Förstår vissa barns fascination :) Nu har vi i alla fall kollat vad som fanns i marken och det var massa lera och lite grus. Det är gammal sjöbotten där tomten är så fanns krossade snäckskal i den kompakta leran, lite häftigt!


Det blir i varje fall det avlopp som vi tänkt, tre-kammarbrunn med infiltrationsbädd. Eftersom grundvattnet ligger ganska högt så kommer vi behöva pump och upphöjd bädd, sisådär 10x3meter och en halv meter hög typ. Tur vi har stor tomt så det går plats!

Idag är det sista gången vi kan sitta på balkongen. För i helgen går flytten av de sista sakerna! Tack för alla goa stunder balkongen ;)


2015-05-01
16:32:18

Flyttkarusellen är i gång!

Nu har vi fått nycklarna till nya lägenheten och börjat flytta in där. Vi har sedan tidigare packat en del saker och kört till Jons föräldrar då vi inte får plats med allt i en etta.

Nycklarna utkvitterade. Hejdå till tvättmaskin i bostaden och hej till tvättlåset...

Hallen i nya lägenheten.

Nya tapeter, mycket nöjd med mitt val! Blir toppen med våra möbler :)

Lite gardiner och grejer i fönstret och det känns genast hemtrevligare :)

Vi har lånat ett släp av min kollega, så idag fick vi kört lite möbler också :)

Det känns trist att lämna vår lägenhet för att flytta in i en mindre utan balkong, tvättmaskin och diskmaskin. Men den är väldigt billig och ganska så rymlig. Är ett riktigt kök så vi får plats med både köksmöbler och datorn där. Sedan så är det gött att det är nära till centrum och havet. Speciellt nu när sommaren kommer! Så vi ska nog överleva några månader :)

Vad gäller huset så är bygglovsansökan inskickad så vi väntar på godkännande där. Samtidigt så håller vi på att förbereda för avlopp. Det finns endast kommunalt vatten vid tomten så avlopp får man fixa på egen hand. Vi ska ut med kommunen och entreprenören för att göra provgrop på tisdag. Kan bli intressant att se vad det är för slags mark. 

Vi tror att de börjar bygget i sommar, Varbergshus har sagt att de gärna blir klara före årsskiftet så vi får se. Men i början av 2016 så bör vi ju fått tillgång till huset. Så inte så långt bort i tid ändå! Längtar :)

Ha det så fint!