*~* Evelina / Ivelajn *~*

2012-05-21
17:44:49

Härlig söndag m båtfix o grillning

Igår blev det båtfixardag. Segelbåten står fortfarande på land men för att den ska komma i så behöver man fixa i ordning den först. Jag dammsög och torkade med trasa i båten. Jon körde med högtryckstvätten utanpå och slipade trädetaljerna. Sedan tog jag fram pensel och olja för att ge träet nytt liv, blev tjusigt!

båtfix
Jag oljar! Luckorna in till båten är inte fixade än, märks tydligt på färgen när man jämför med listen runt...


På kvällen testade vi grillen nedanför huset. Det blev lite grillat kött som vi sedan åt på balkongen. Gött måste jag säga!


Självfallet tog vi tillvara på glöden som var kvar och grillade bananer med choklad i! Mums!
2012-05-21
17:33:42

Broderi på Costal Culture

Det var festivalen/evenemanget Costal Culture i Varberg i helgen. Andra året det arrangeras och i år besökte jag det. Det hela kretsar kring surf och skate-kulturen vilket jag inte är en del av men kul ändå!

Jag hade sett i programmet att "Trådar - en mobil syjunta" (deras hemsida för mer info:http://www.mobilsyjunta.se/) skulle vara med på fredagen (trots att det inte har något med skate eller surf att göra...) Därför besökte jag, Jon och Fanny fästningen för att se vad deras symaskiner kunde skapa...

skylt, trådar,mobil syjunta
Man kunde alltså skicka ett sms till en mobil som var kopplad till en "space:ad" symaskin som sedan broderade sms:et. Häftigt tyckte jag så testade så klart! Ovan ser ni när maskinen broderar mitt sms. Om du vill se vad det blev så kolla här: http://www.mobilsyjunta.se/sms-broderi/2500/varberg ska fixa lite mer med tyglappen och sätta upp som skylt till ett av våra rum...

costal culture
I väntan på symaskinen kunde man hänga i sådana här stora o sköna saker :)


Eller så kunde man brodera något på duken som låg på bordet. Självfallet så tag:ade jag mig själv :P
2012-05-14
16:43:39

Sköldpadda och U

I helgen har jag varit hemma hos min kära vän Ulrika!
Åkte tåg i många timmar så passade på att göra klart en amigurumi som jag påbörjat. Det som återstod var att virka halsen och stoppa den samt montera ihop alla delarna. Blev nöjd med resultatet:

amigurumi,sköldpadda
Visst blev den söt?

Jag gav bort sköldpaddan som present till Ulrika, både hon och Björn blev förtjusta tror jag :)

Under helgen gick vi promenader, tittade på en film och pratade. En helt lagom jobbig helg alltså! Ser fram emot när vi ses nästa gång.

amigurumi, sköldpadda

,