*~* Evelina / Ivelajn *~*

2013-04-30
08:37:06

Megahelg

Helgen försvann fort fast ändå i med en lugn känsla. Det var verkligen toppen att åka till Ransberg på kurs, trevlig miljö, vänner och mat. Alldeles lagom!
 
Min resa startade redan efter Sörby i fredags då jag tog tåget till Gbg för att möta upp Ola och Ellen. Vi åkte bil upp till Värmland. Pausade i Åmål och åt pizza på ett ställe som hade väldigt många stavfel i menyn samt en kruka i fönstret på toan med diskborstar i... Maten var god i alla fall!
 
På Ransberg fick jag eget rum, nice!
 
Vi hade toppenväder vilket gjorde mig på bra humör, älskar att vara in en lugn utomhusmiljö när solen skiner! På själva kursen gick igenom vad man blir lycklig av och det i relation till föreningsengagemang, vi pratade styrkor mm Sedan så gjorde vi ett test för att se vad för slags människor vi är (extrovert/introvert/sinnesförnimmelse/tanke mm) På kvällen gjorde vi grupper utifrån våran "diagnos" där varje grupp skulle göra en scen i en "spontanmusikal". Det blev lite lagom seriöst och var väldigt kul! 
 
På söndagen pratade kursledaren utifrån en lite mer filosofisk syn, en buddistisk sådan. En liknelse: Känslor och tankar som flyter förbi i vårt huvud likt en flod. Man kanske väljer att hoppa i floden och fördjupa sig i en tanke innan man går upp igen och bara iakttar flödet igen. Att ha en mer utifrån och iakttagande utgångspunkt, meditera.
 
Vi avslutade med att skriva ner hur man själv vill ha sitt engagemang och hur man ska komma dit, mål på vägen.
 
Det låter kanske lite flummigt och det var det också till vissa delar men det var givande :)
 
Här kommer några bilder från helgen:
 
Mitt lilla rum
 
En fin och frisk morgon
 
Let the show begin!
 
Sol!
 
Mycket vatten i ån
 
Det var nästan ingen vind på söndag fm!
2013-04-26
15:52:01

Sörby Hälsogård

Nu har jag varit på Sörby Hälsogård på landsbygden i Falkenbergs kommun. Det var trevligt denna dagen också! Skönt att alla möten har varit på olika platser under veckan annars hade jag nog varit ännu tröttare än vad jag är. Man blir rätt så "mosig" i huvudet med så mycket möten.
 
Förutom själva konferensdelen idag så berättade ägarinnan om verksamheten och vi fick ett smakprov på empatitänkande. Med mig hem har jag en hel lista på olika behov och jag funderar på vilka som är mer viktiga än andra, är det kanske samhörighet, harmoni eller ordning? Tål att tänkas på! Oavsett så är det bra att ha andras behov i åtanke när man möter dem och speciellt när någon är upprörd, vilka behov är det som inte är tillfredsställda?
 
Det var i alla fall en väldigt trevlig miljö där på gården som drivs i en hållbar anda. Här kommer några bilder på de coola hönsen, mina kollegor som hugger in på lunchen och miljön:
 
 
 
 
 
 
2013-04-25
21:08:19

Jobbvecka med möten och åter möten

Just nu består stora delar av min arbetstid av möten. Har ju redan skrivit om vårt måndagsmöte på Havanna. Tisdagen spenderades på Katrinebergs folkhögskola med hela personalstyrkan. Gårdagen hade jag och Marie möte om Hembygdsföreningarna med Eli. Idag har jag haft möte halva dagen med planeringsgruppen inför vår kampanjvecka "Stå upp mot rasism". Till sist har vi morgondagen då Falkenbergskontoret ska ha möte hela dagen på Sörby Hälsogård.

Sedan har vi ju nästa vecka där det är tre möten inbokade och då har jag 1 1/2dag ledigt...

Som ni förstår är det lite svårt att hinna med det vanliga arbetet. Tog tillfället i akt och jobbade över lite idag när Jon ändå är borta. Är mycket att göra inför Studieprogrammet men är ju kul att inte sitta sysslolös :)

Nu ska jag slappa lite till och sedan sova. Energi behövs i dessa tider :)