*~* Evelina / Ivelajn *~*

2013-08-15
21:07:12

Teatime-resan del1

Tänkte jag skulle börja lägga upp lite bilder och berätta om den fantastiska bussresan till England med scouterna som hette Teatime. Det var med den jag avslutade min semester, vilket var ett mycket bra val!
 
Vi började resan onsdag morgon 31 juli. Två bussar fulla med förväntansfulla scouter lämnade Sverige och reste via Danmark till Tyskland.
Mycket bussåkande, men lika glada ändå. Vi är ju på väg äntligen!
 
Vi stannade på en camping vid Bremen och slog upp våra tält. En helt ok camping men campingplatsen ligger nära en stor väg vilket drog ner på betyget. Men jag körde öronproppar alla nätter så sov gott ändå.
Innan läggdags blev det lite makaroner, sås och bacon. Smakade gott och vi fick inviga de nya gasbrännarna som kåren köpt in. Underbart!
 
Dagen efter åkte vi ännu mera buss. Vi passerade Beligien och Holland innan vi kom till Frankrike och Calais för att ta färjan. Det var en väldigt varm dag, över 30grader!
De vita klipporna i Dover (och ett svart moln från färjan i högre övre hörn..)

 Så var det dags natt nummer två och vi var framme i England! Vi sov på en scoutcamping utanför Dover. Var fantastisk utsikt!
 
Dag tre kom och vi skulle äntligen åka till första nöjesparken, Thorpe park. Efter två heldagar i buss var det skönt att få sträcka på benen lite.
Jag hängde med dessa tre snyggingar. Här väntar vi i kön till första berg och dalbanan, The Sworm! Den var mjuk och härlig. Hade underbar fart och vi var mycket nöjda!
 
Det var häftig miljö runt i kring attraktionen också :)
 
Jag åkte alla "måste"-attraktioner vilket var kul. Det var väl precis att vi hann med och när vi satte oss i bussen igen var jag lite lätt snurrig i huvudet...
 
The Saw! Hade det inte varit för att den skakade allt för mycket hade den fått ett bra betyg eftersom den var ganska häftig!
 
Dag fyra och det var ännu en nöjespark på schemat, Blackpool Pleasure Beach! Denna park ligger då i Blackpool och är ett nöjesfält mer än en nöjespark. Det fanns massor intryckt på den lilla ytan. Många gamla åkattraktioner som när de byggdes var unika i sitt slag. Några är även kulturminnesmärkta (eller något liknande).
 
Vi hade en riktigt bra dag! I denna park hade vi "All You Can Eat"-band vilket var väldigt bra då vi var där hela dagen.
 
Här ser ni tre olika berg och dalbanor. Den röda längst bort: Big One, den blå skruvade: Infusion och närmst i bild den vita: Big Dipper.
 
En av mina favoriter från denna parken var en inomhus-ride, Valhalla. Utanför stod det på en skylt: "Du blir blöt" och på en annan "Du kan bli dyblöt". Och ja, det stämde att man blev blöt, tror inte någon kom ut därifrån torr... Eller ja, jag körde ju på regnkläder vilket var rätt så gött i efterhand :)
 
Den mest annorlunda saken jag åkt är denna, Steeplechase. Man satt två och två på tre olika hästar. Dessa åkte sedan på en bana och man liksom tävlade mot varandra i mål, typ..

 Vi avslutade dagen med Fish and chips, var gott!
 
Fortsättning följer på Teatime-inläggen :)
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: