*~* Evelina / Ivelajn *~*

2013-08-20
18:23:00

Teatime-resan del2

Här fortsätter mina inlägg om Teatime-resan:
Dag fem kom och vi pausade i åkandet på nöjesparker och åkte buss mot Peak district och Heights of Abraham.
 
Vi passerade några Engelska byar, denna var väldigt pyntad.
 
Det kändes som om vi kom till en alpby när vi kom fram, var supermysigt!
 
Eftersom vi skulle upp på berget åkte vi linbana dit.
Högt upp gick de små kabinerna
 
 
Väl uppe blev det dags att plocka fram picknicken vi hade med oss. Lite av avrje hade vi handlat, kyckling, skinka, rostbiff, pastasallad, ostar pajer mm.
Äventyrarna åt mackor och muffins och kycklingvingar.
 
Uppe på berget gick vi en guidad tur i grottor och tittade på utiskten.


 
När dagen var slut åkte vi till Consall scoutcamp igen där vi bodde. Då upptäckte vi att något djur hade varit framme...
En limpa och ett paket philadelphiaost var slut.. Dagens lärdom för Äventyrarna var att inte lägga mat så djuren kommer åt dem..!
 
Några kvällar lagade vi mat på våra kök, vi hade köpt någon konstig korv för att göra korvgryta. När man delat den och stekt såg det ut som små köttbullar.
De var inte speciellt goda dock..
 
Äventyrarna gjorde även de korvgryta men med en annan slags korv som var betydligt godare.
De var jätteduktiga tycker jag, lagade riktig mat hela tiden :)
 
Dagen efter åkte vi till ännu en nöjespark, Alton Towers, som låg bara 15minuter bort från lägret. Det var et jättestor park där man kunde åka linbana eftersom det annars tar lång tid att gå. Här hade man regeln att inget skulle byggas ovanför trädtopparna vilkat gjorde att parken inte syntes utifrån.
 
Detta är Nemisis, det rann blod i vattnet... ;)
 Vi åkte denna först och kunde gå in raka vägen och sätta oss. Alla andra gick till andra delen av parken för att åka årets nyhet "The Smiler", den tog vi sist istället..
 
Detta är Air, en berg och dalbana där man hänger med magen neråt. Var bra och speciell :)
 
Vi promenerade genom parken och njöt av grönskan.
Det blommande trädet luktade sjukt gott! Märkligt med ett träd som blommar i augusti..
 
När vi kommit igenom skogen kom vi fram till slottet/ruinerna, de var häftiga!
Vi gick på en liten upptäcktsfärd inne och drömde oss bort hur det var att gå runt där när det var möblerat och bebott...
 
Det var bra utsikt från taket :)
 
Här ser ni Oblivion, samma namn som på bussen jag åkte i och därför ett måste på parken. Den var bra trots att den inte är så mycket mer än att man åker ner i ett stort hål i marken..!
 
Årets nyhet, som flera hade köat i över en timme heter The Smiler och man blev lite lätt tokig när man köade, vilket förstås var meningen..
Tycker nog att den var häftigare att titta på än att åka. För att vara helt ny så skakade den för mycket, inte lika mycket som The Saw men ändå för mycket för att jag ska ge den något toppbetyg. Den hade häftiga skruv-loopar och två uppförsbackar, den ena helt lodrät...
 
Vi hann med allt i parken och var nöjda när vi gick till bussarna igen. Regnet hängde i luften stora delar av dagen men vi klarade oss väldigt bra undan det vilket var härligt! De barg och dalbanor som var bäst på denna parken tror jag blir Rita och Thirteen men de har jag inga bilder på..
 
Fortsättning följer på Teatime-resan. Nästa inlägg kommer handla om vårt besök på Harry Potter Studios och London!
 
Kommentar:
2013-08-24 @ 21:38:26
#1: Lisa

Verkar ha varit en riktigt härlig England-resa! Vilken nöjespark var bäst? Det där slottet ser otroligt vackert och maffigt ut :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: