*~* Evelina / Ivelajn *~*

2015-03-27
14:37:33

Från bostadsrätt till hyresrätt och sedan villa!

För dig som undrat, blev kontrakten med lägenhetsförsäljningen påskrivna? Har de varit på materialvalsmöte?
 
Jajamen!
 
Vi fick träffa köparna (eller köparen som det var även fast de är två som ska bo där), hon sa att när hon varit och tittat så kom hon hem till sin "gubbe" och sa: Jag har blivit kär! Så hon var rätt så nöjd vilket kändes bra!

Strax efter att vi skrivit på pappren så blev det dags för en garantiåtgärd som vi gått och väntat på i tre år ungefär... Få fixat väggarna i vardagsrummet. Det var väldigt slarvigt underarbete på flera ställen och nu äntligen så kom det en målare och fixade det hela. Han spackalde över skarvar, slipade och målade sedan väggarna vita. Blir ju nytt och fräscht till de som flyttar in efter oss!
 
 Det gick åt några meter plast att täcka in möblerna som stod kvar i rummet..
 
På materialvalsmötet så gick vi igenom specifikationen över det som stod i entreprenadkontraktet. Så vi hade redan valt en hel del eller visste vad vi ville ha. Vi fick med oss hem att fundera på färgsättning av plåtar och fönster och kolla vilka vitvaror vi vill ha mm.
 
Kökslucka och bänkskiva (här med rostfri-liknande list).
 
Vi har varit upptagna både med det ena och det andra så mars har sprungit förbi kan man säga! Men jag har äntligen tagit tag i den stora högen med papper som vi samlat på oss. Det är gamla husritningar, kalkyler, idéhus, info om värmeumpar, kataloger mm. Nu är det sorterat och en hel del gick till pappersåtervinningen!
En hög för var sak.
 
Vi har fått in priser på tillval som vi tittat på eller avdrag om det är ändringar som varit billigare. Men det är svårt att veta vad det hela landar på då vi inte ens har börjat prata med elektrikern eller tittat på klinkers/kakel. Just tillval på el kan bli rusikgt dyrt men man vill ju inte heller snåla när man bygger sitt eget hus!
 
Vad händer framöver då? Vi ska börja packa ner vårt bohag då vi har fått en hyreslägenhet från och med 1 maj. En etta på typ 41 kvm... utan balkong... Kommer sakna vår fina bostadsrätt minst sagt! Men vi jobbar ju med kontraster, från en fin bostadsrätt till en liten hyresrätt utan balkong, för att sedan byta till ett stort och fint hus! Det är ju bara tillfälligt med ettan så kommer fungera får vi tro! Det är skönt att vi kan flytta från bostadsrätten rätt in i hyresrätten. Det fanns stor risk att vi annars hade behövt mellanlanda hos Jons föräldrar i några veckor vilket så klart hade gått bra men blir ju väldigt mycket bärande av saker!
 
Nu tar jag helg, ska till Säffle för att umgås med vänner och nästa vecka är det tydligen påsk. Tiden rusar iväg!
Kram
 
Kommentar:
2015-05-02 @ 18:26:44
#1: Lisa

Spännande att bygga eget hus! Vi är på jakt efter större hyresrätt här i Uppsala, men just nu är hyresmarknaden ganska död om man inte är villig a5t betala sådär 13-15000 per månad..!

Svar: Jag kan tänka mig att det är svårt att hitta lägenhet i Uppsala! Hoppas ni hittar vad ni söker :)
Evelina - Ivelajn

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: